Menu Sluiten

Natuurspeeltuin

Natuurspeeltuin

Naast de Natuurspeeltuin aan de Zwikkerstraat kent Batadorp nog twee andere speelplekken voor kinderen. Aan de Wilhelminakanaalstraat bij de T-Splitsing met de Schoenmakersstraat en aan de Looierstraat, ongeveer halverwege. De focus van deze webpagina ligt bij de Natuurspeeltuin.

Voortraject

In 2009 lag het terrein waar nu de Natuurspeeltuin ligt er belabberd bij. Zeer veel konijnenholen, diepe gaten en sleuven, etcetera, niet uitnodigend om er op te lopen laat staan om op te voetballen. Verder waren er voor kleine kinderen geen geschikte speeltoestellen. Toen werd het idee geboren om op dit prachtig gelegen, maar oh zo ontoegankelijke veld een Natuurspeeltuin aan te leggen. Een Natuurspeeltuin om te kliederen en te klauteren. Voor jong en oud. Met zand en water, een grote bult met een grote buis er doorheen, een kabelbaan  een omheind voetbalveld en talloze klimmogelijkheden. Na een proces van drie jaar met het zoeken en vinden van de nodige sponsoren, het ontwerpen van bruikbare plannen en het debatteren met de gemeente kreeg het Bewonersoverleg op 19 juni 2012 van de gemeente het groene licht om mbv sponsoren, sponsorgelden, diensten van de gemeente en de hulp van bewoners met de aanleg van de Natuurspeeltuin te starten.

Sponsoren

Zonder sponsoren en sponsorgelden was deze Natuurspeeltuin niet mogelijk geweest. Daarom worden ze hier apart genoemd.

 

Bord bij entree
Bord met regels en logo’s van sponsoren bij entree Natuurspeeltuin

 

Opening

Op 15 juni 2013 werd in aanwezigheid van vele kinderen en bewoners van het Batadorp, vele gasten waaronder sponsoren, wethouders, raadsleden en ambtenaren van de gemeente, de Natuurspeeltuin feestelijk geopend door burgemeester Anton van Aert en directeur Rabobank Nederland Hans van Zanten.

 

Kinderen met ballonnen op de bult s
Klaar voor loslaten ballonnen
   
Anton van Aert van kabelbaan
 Burgemeester Anton van Aert suist als eerste naar beneden
DSC_5642  Speech Hans van Zanten
 Natuurspeeltuin  Openingsspeech Hans van Zanten

 

Huidige stand

De afgelopen drie jaar is er nog meer gebeurd. Zo is er een nieuw klimtoestel aan toegevoegd. De poort van het voetbalveld is tot drie keer toe vernield en weer gerepareerd; twee keer door een bewoner van het Batadorp en de laatste keer door de gemeente. Helaas is tot twee keer toe de waterpomp vernield. De huidige derde pomp, aangeschaft door het Bewonersoverleg met resterend sponsorgeld, is al twee keer door de gemeente gestabiliseerd, op hoogte gebracht. De laatste reparatie was in zomer 2016. tevens is toen de pompvoet ingegoten in stevig beton.

Wickey speeltoestel Pomp na reparatie
 Wickey klimtoestel Gerepareerde pomp
Fietsenrekken Bankjes
 Fietsenrekken  Bankjes

 

Verder is in goed overleg en samenwerking met de gemeente bij de entree een fietsenrek geplaatst, zijn op het pleintje twee bankjes extra geplaatst en zijn er bovenop de bult aan weerszijden van de twee rioolbuizen extra hekjes geplaatst. Najaar 2016 is BO Batadorp begonnen met het plaatsen van bitumen dakplaten op het Wickey toestel. Momenteel is een van de drie daken klaar. De twee andere volgen voorjaar 2017.

Eveneens hebben de drie dames in het gezin van Ludo Rommelse de twee grote driehoeken beplant. Dit heeft plaats gevonden in het voorjaar. Geplant zijn Heideplanten (Erica carnea ‘pink spangles’), Lavendel (Lavendula augustia folia ‘ashdoen forest’) en Photinia fraseria ‘little red robin”.

IMG_7218  Mimi Regina Ilona
 Wickey klimtoestel met 1 bitumen dak Mimi, Regina en Ilona voor hun planten

 

 

Oproep

Wij vragen alle bezoekers van onze mooie Natuurspeeltuin om de regels te volgen vermeld op het bord bij de entree. Ook vragen wij, wat min of meer vanzelfsprekend is, om de speeltoestellen, de pomp, het hekwerk en poort van het voetbalveld niet moedwillig te vernielen. Wij rekenen hierbij ook op het toezicht van de begeleidende volwassenen en ouders.